2020. március 19., csütörtök

Cyberpunk Celvedocsere

"The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel."

Tehat az eg rikitoan kek volt, en pedig mar negy napja csak estenkent mentem ki a hazbol egy-egy orat setalni, hogy minimalizaljam az emberi interakciokat, mert ez a teendo a koronavirusos vilagjarvany idejen.
Ennek az idillnek a vege volt, amikor a felesegem megkert, hogy menjek vele a boltba bevasarolni. Az autom negy napja erintetlenul parkolt a haz elott, beultunk, es azonnal elkezdtem karomkodni, mert a szelvedom kette volt repedve.
Az autom egyike az ot-tiz priusnak az orszagban, es en is felaron vettem, mert a markakereskedo nem tudta oket eladni, ugyhogy mar elore osszeszorult a gyomrom a jarvany miatt lerobbant gazdasaggal vivott harcra gondolva. Mennyi idobe fog telni mire megertik mit akarok, mennyi ido lesz mire megrendelik, mire megerkezik, mire megoldjak a cseret, es mivel ritka tipus, biztosan rettenetesen draga is lesz.
Mire visszartunk a bevasarlasbol, a duzzogast es frusztraciot atlepve elkezdtem szelvedojavitassal foglalkozo cegeket keresni. Talaltam egyet, felhivtam oket. Az urge kert ot percet es par kepet a szelvedorol. Ot perc mulva vissza is irt, hogy van egy ilyen szelvedojuk raktaron, es ha kerem, akar ma is hazhoz jonnek, es kicserelik. Az ara: 65 dinar. Ez nagyjabol a harmada annak amit eloszor vizionaltam, ugyhogy azonnal vissza is irtam, hogy johetnek amikor tudnak, termeszetesen itthon vagyok.
Egy ora mulva megerkeztek, meg egy oraval kesobb pedig vegeztek, es egy sms-ben kapott linkre kattintva kifizettem a hatvanot dinart.

Mikozben az egesz vilag egy jarvany miatt fuldoklik, ket ora alatt kicsereltettem a torott szelvedomet, es keszpenz, bankkartya nelkul fizettem.
Szerintem ez igazan cyberpunk helyzet volt, meg ugy is hogy nem viseltem fel szememet eltakaro, pirosan esetleg zolden derengo, a tarkomon keresztul az agyamba direkt bekotott szamitogepet, csak egy trottyos mackonadragot meg egy macskaszoros, nyulott polot.