2011. október 7., péntek

Négy hónap Hollandiában.

Az oltások fájtak pár napig. Aznap fostam is tőle, pár napig pedig fájt a kezem, amikor mozgattam. Már elmúlt. Jobb mint tífuszt kapni, gondolom.
Kevesebb mint egy hónap múlva már úton leszek. Először London és Robi. London városként most nem is érdekel annyira, mert csak egy megálló a sokkal izgalmasabb dolgok felé. Korábban lett volna izgulás, pakolás, mi lesz, érdekességek, húholalszom, izgalom izgalom hátán. Persze tök jó lesz, tudom. De most inkább csak azon gondolkozom, hogy hol tudom a tervezett cuccokat a leggyorsabban, a legolcsóbban megszerezni. Megyek a Decathlonba 'szkész.
Szelektálni akartam a dolgaimat, hogy mit viszek magammal, és mit nem. Aztán egy farmert, meg pár papírt raktam ki, hogy marad/kuka. Egész ügyesen pakoltam.
Rendeltem névreszóló dögcédulát. Ha iratok nélkül húznak ki valahol valami vízből, vagy csak simán nem tudok magamról, akkor is legyenek rólam infók. És nagyon vagány is! Folyamatosan a nyakamban lesz, talán csak alváshoz fogom levenni. El is kezdtem szoktatni magam hozzá, egyelőre elég furcsa, mert kitépkedi a mellszőreimet és a pihéket a tarkómról, így a legváratlanabb pillanatokban kezdek el grimaszolni, és a pólómmal matatni. Vagy elfogynak a szőreim nyakláncformán, vagy megszokom.

A kényelmes túléléshez szükséges dolgokat nézegetve, a hálózsák+derékalj+sátor kombináción gondolkoztam még, de nem  hiszem hogy túl nagy szükségem lenne rá. Inkább a LP-re hallgatva veszek majd helyben egy sarongot(google translate: maláji szoknya. kösz.) És azon fekszem majd a túl mocskos helyeken.

Kaptam sárga csekket Hollandiában! Az holland egészségbiztosító valamiért nem tudta a számlámról a díjamat levonni, ezért küldtek egy csekket. Mehetek postára.

Ó igen, és a világkörüli Kevert-Körte párbajban újabb csapást mértem Robira, bár igaz, hogy ezt a menetet egy madeirai körtével kezdte pár napja, de mostantól keményebb leszek. Mégis csak szigeteken leszek. Azoknak pedig van végtelenül hosszú partjuk.