2011. október 29., szombat

Hátizsák 2.

A pakolást megkönnyítette, ill. megváltoztatta ez a fantasztikus, hátizsákos utazásról szóló oldal. Engem meggyőzött, hogy kevesebb dolgot pakoljak el. Mondjuk azon, hogy két póló elég lehet négy hónapra, először kicsit megilletődtem, de a leírás meggyőzött. Majd mosok gyakrabban. Vagy ha annyira kell, veszek néhányat, olcsóbban mint Európában bárhol. Azzal tisztában vagyok, hogy egy filléres póló is drágább, mint a már meglévőket magammal vinni, de olcsóbb, mint kifizetni a büntetést valami repülőtéren, a teljesen véletlenszerűen megállapított súlyhatárt épp átlépő csomag miatt. És addig is, könnyebb cipelni.

"Lay everything out that you really want to take, halve it and take twice as much money.
Unfortunately the best time to pack for a trip is straight after the lessons learnt on a previous one."
Unfortunately the best time to pack for a trip is straight after the lessons learnt on a previous one."


kb. Pakold ki a nélkülözhetetlennek tartott dolgaidat, hagyd otthon a felét, és vigyél kétszer annyi pénzt.
Sajnos az emberek akkor pakolnak a legjobban, amikor épp hazaértek egy fölösleges dolgokkal megtömött hátizsákkal végigszopott út után.


A tanácsokon felbuzdulva, jól meg is ritkítottam a pakolnivalókat. Egy 60-70 literes hátizsáknál egy pulóver és négy póló is sokat számít.
Még mindig nem jutottam végleges döntésre a laptopommal kapcsolatban. Nagy, nehéz, és nem arra tervezték, hogy utazgasson vele a ember. Eladni már nem tudom indulás előtt, magammal vinni pedig egyre kevésbé tűnik jó ötletnek. Lehet, hogy lerakom valakinél, és laptop nélkül utazom. Majd ritkábban levelezek, írok blogot.